Menu
Tudatosság

Fejezd be a befejezetlent

Ha elképzeled, hogy van egy hátizsák a hátadon, amiben minden dolog benne van, amit az utóbbi években halogattál és nem fejeztél be, akkor vajon mekkora az a hátizsák? Milyen nehéz? Tudod még vinni? Vagy szinte üres?

Ma arra biztatlak, hogy nézz bele a hátizsákba, amiben a halogatott, nem befejezett dolgok vannak, és döntsd el, hogy mit akarsz velük kezdeni! Kezd el szépen lassan kiszedni a súlyokat a hátizsákból, mert ez fel fog szabadítani és könnyebben tudsz majd tovább haladni az életedben. Az, hogy lezársz dolgokat lendületet is fog adni annak, hogy valami újba kezdj bele!

Szóval javaslom, hogy olvasd el a következő lépéseket, és kezd el befejezni a befejezetlen dolgokat az életedben!

Készíts egy listát a befejezetlen dolgokról!

Az első lépés, hogy összeírod milyen olyan dolgok vannak az életedben, amit halogattál és nem fejeztél be. Például, egy elkezdett projekt, vagy egy könyv, esetleg a rendrakás a gardróbban, vagy egy lezáratlan kapcsolat?

Írd ezeket össze egy listában, mindenféle értékelés nélkül! 

Írd le mit gondolsz a listáról!

Ezután kérlek, hogy nézd meg, hogy milyen gondolataid vannak erről a listáról, vagy akár konkrét elemekről a listádon!

Biztos eszedbe jutnak majd indokok, hogy adott elemek miért nem lettek befejezve, vagy miért halogatod őket. Fontos, hogy ezeket tudatosítsd, mert különben nehezen tudsz majd változtatni ezeken a gondolatokon.

Szóval arra kérlek csak írj le minden gondolatod a listával kapcsolatban, ami most eszedbe jut!

Mit szeretnél csinálni a lezáratlan dolgaiddal?

A következő lépés az lenne, hogy a gondolataid és érzéseid tükrében eldöntheted, hogy mit szeretnél ezekkel a dolgokkal kezdeni? Be szeretnéd őket fejezni, vagy lezárni úgy, ahogy van?

Például, ha van egy lezáratlan kapcsolatod, ami aggaszt, akkor szeretnéd ezt megbeszélni az illetővel vagy eldönteni és elfogadni, hogy ez egy olyan kapcsolat, amit nem tudtok folytatni. Vagy ha egy ügyintézést hallgattál, akkor eldöntheted, hogy meg kell-e a tényleg csinálnod, vagy elengedheted és lezártnak tekintheted, mert nincs már rá szükséged az életedben. 

Válassz ki pár dolgot, amit a következő héten lezársz!

Ha ezeket átgondoltad akkor a következő lépés az lenne, hogy kiválasztod mit fogsz lezárni a következő 1 hétben? Melyik az 1-2 pont a listádról, amit szeretnél tényleg levenni onnan? Jó, ha azokat választod, ami Számodra a legnyomasztóbb! 

Ezután pedig kérlek, hogy ütemezd is be ezeket a feladatokat, hogy tényleg megtedd és ne maradjon továbbra is a lezáratlan dolgok listáján!

Milyen gondolatok, indokok segítenék, hogy tényleg le tudd zárni ezt a dolgot?

Végül pedig arra kérlek, hogy gondolkodj el azon, hogy mit szeretnél gondolni, ami segítene tényleg lezárni ezt az ügyet? Mik lennének azok a gondolatok, indokok, amik segítenének?

Amikor én készítettem el ez a listámat, akkor a feladat, amit választottam a banki ügyek intézése volt. Általában elég rendszerezett vagyok, (ez talán a listákból is látható, amit Neked is mindig javaslok) de ha a pénz ügyek kerülnek képbe, akkor mindig próbálom hárítani a feladatot és halogatni, így azzal kapcsolatban vannak lezáratlan ügyeim. 

Viszont eldöntöttem, hogy most lezárom ezeket az ügyeket, elintézem, amit el kell. A gondolat, amit gondolni szeretnék pedig az, hogy ezzel a jövőmért teszek, ez segít majd elérni a pénzügyi céljaimat. Emellett ez is egy fontos dolgok, amit meg kell tennem, hogy más fontos dolgokra tudjak fókuszálni. 

Szóval javaslom, Te is próbálj pozitív megerősítő gondolatokat és indokokat összeszedni, ami segít tényleg lezárni a feladatot!

Lépések

  1. Készíts egy listát a befejezetlen dolgokról!
  2. Írd le mit gondolsz a listáról!
  3. Mit szeretnél csinálni a lezáratlan dolgaiddal?
  4. Válassz ki pár dolgot, amit a következő héten lezársz!
  5. Milyen gondolatok, indokok segítenék, hogy tényleg le tudd zárni ezt a dolgot?

Összegzés

Ha sok lezáratlan dolog van az életedben akkor ezek visszafognak, hogy új dolgokba kezdj bele és elérd a céljaidat. Olyan ez, mint egy nehéz táska, amit minden nap magaddal cipelsz. Már nem biztos ezek a dolgok téged szolgálnak, de azért mindenhova magaddal viszed őket.

Ezért most azt javaslom, hogy nézz bele a hátizsákba, hogy milyen lezáratlan, halogatott dolgokat cipelsz Magaddal!  Zárj le belőlük néhányat, hogy megkönnyebbülj és új lendülettel tudj tovább menni az életedben!