Menu
Céljaink

Ünnepeld meg a sikereidet

Tegyük fel, hogy minden nap elmész a boltba és veszel valamit, aztán haza mész berakod a kamrába és elfeledkezel róla. Aztán amikor el akarnád készíteni a vacsorát nézed a hűtőt és nem találsz semmit, amiből főzhetnél. Mivel elfelejtetted, hogy a kamrában is vannak dolgok így elszomorodsz és inkább hagyod az egészet. Mivel elfelejtetted, hogy már vásároltál, így nem tudsz főzni és inkább meg sem próbálsz vacsorát készíteni. 

Tegyük fel, hogy a dolgok a kamrában a sikereid. Minden egyes elért eredményedet berakod a kamrába, anélkül, hogy igazán megünnepelnéd őket, majd pedig gyorsan elfelejtkezel róluk. Így amikor egy új kihívás jön és meg kellene oldanod valamit, mint például a vacsora, mivel nem emlékszel, arra, hogy miket tudtál a múltban végrehajtani így meg sem próbálod az új dolgot, hanem inkább hagyod az egészet.

Vagyis olyan sikerekből és eredményekből nem lehet főzni, nem lehet építkezni, amit nem tudatosítasz!

Ezért ma arra biztatlak, hogy nézz be a kamrába, vedd számba a sikereidet és emellett azt is döntsd el, hogy hogyan fogod ezeket megünnepelni mostantól. Ha tényleg megjutalmazod Magadat azután, hogy valamit elértél, valószínűbb, hogy az agyad jobban fog emlékezni arra, ami miatt kapott valami jót, így amikor egy új szituációba kerülsz, ami kihívást okoz Neked, könnyebben tudsz majd visszagondolni a sikerekre és jó dolgokra, amit eddig elértél és amire büszke lehetsz!

Gondold végig, hogy a legutóbbi sikereidet, hogyan ünnepelted meg és hogyan kellett volna?

Az lenne a feladat, hogy végig gondolod a legutóbbi sikereidet, hogyan ünnepelted meg? Mit csináltál azután, hogy elértél valamit? Felhívtad a barátaidat vagy szüleidet? Vettél magadnak valamit? Vagy rendeltél egy finom vacsit? Egyáltalán megünnepelted? 

Most visszanézve, hogyan ünnepelted volna meg? 

Azért gondolom, hogy a lépés fontos, mert egy valós példán keresztül tudod megnézni, hogyan viselkedtél a múltban és eldöntheted, hogy hogyan kellett volna megünnepelned azt, amire büszke lehetsz!

Szóval mielőtt tovább megyünk tudatosítani kellene, hogy eddig hogyan kezelted a sikereidet. Ez lesz a kiindulási alap, amin ha szeretnél tudsz változtatni.

Nekem például a legutóbbi siker az volt, hogy bejutottam egy training programba a munkahelyemen, aminek nagyon örültem, de közben mivel tartottam is tőle, hogy menni fog-e, így nem igazán tudtam megünnepelni. Most visszanézve kellett volna magamnak adni valamit, amivel elismerem, hogy elértem valamit. 

Szedd össze a nagyobb sikereidet az életedben!

A következő lépés az lesz, hogy összeszeded az eddigi életed nagyobb eredményeit! Gondolhatsz itt bármire, amit Te sikernek értékelsz! Ezek a nagyobb eredmények jöhetnek a magánéletedből, munkádból, vagy hobbijaidból. De az is lehet, hogy az önfejlesztés során lesz olyan eredmény, amit sikernek gondolsz.

Szedd össze ezeket, és ha tudsz legalább 20-at írj fel!

Hogyan fogod megünnepelni a legközelebbi sikeredet?

Az utolsó lépés pedig természetesen az, hogy eldöntöd a következő sikeredet, hogyan fogod megünnepelni és tudatosítani! Az is jó, ha bevezetsz egy hagyományt, hogy mindig amikor elérsz valamit akkor iszol egy pohár pezsgőt, vagy vacsorát rendelsz egy kedvenc éttermedből!

Én például eldöntöttem, hogy mindig, amikor valami olyat érek el, amit nagy dolog a számomra fogok venni magamnak egy könyvet. Mivel túl sok könyvem van, amit még nem olvastam el, így próbálom visszafogni magam és most csak akkor szeretnék venni újat, ha úgy érzem megérdemlem, mert valami olyan csináltam, amiért büszke vagyok magamra.

Lépések

  1. Gondold végig, hogy a legutóbbi sikereidet, hogyan ünnepelted meg és hogyan kellett volna?
  2. Szedd össze a nagyobb sikereidet az életben!
  3. Hogyan fogod megünnepelni a legközelebbi sikeredet?

Összegzés

Végül pedig arra szeretnélek kérni, emlékezz ezekre a sikerekre akkor, amikor valami nehéz! Akkor, amikor egy új kihívás van előtted, vagy félsz, hogy nem tudsz majd megfelelni! Ezek a sikerek tudnak majd átlendíteni ezeken a holt pontokon, hiszen ha akkor el tudtad érni, amit szerettél volna, akkor most miért ne tudnád? Meríts ezekből bátorságot és hitet! Legyenek ezek a régi sikerek az építőkövei a következő sikereidnek! Persze ez csak akkor lehetséges, ha tudatosítod őket, most viszont már azt is tudod, hogyan tedd ezt meg!